Actualitzacions

Manel Camps i Clemente

El 19 de gener d'aquest any, l'Ajuntament d'Alcarràs va retre homenatge al metge i historiador Manel Camps Clemente en un acte celebrat al Casino d'Alcarràs, seu de l'antic sindicat esquerrà Foment Agrícola Republicà. Amb l'assistència d'autoritats i família, es va presentar un retrat pictòric del Dr. Camps realitzat per l'artista local Pepe Rosanes, que s'instal·larà en el Centre d'Atenció Primària d'Alcarràs, el municipi on va exercir de metge tota la vida. Tenir coneixement d'aquesta notícia a través del Col·legi de Metges de Lleida, ens ha permès actualitzar la biografia d'aquest emblemàtic metge lleidatà.

Jaume Peyrí i Rocamora

La visita al blog 'Un dermatólogo en el Museo' del nostre col·laborador, dermatòleg i historiador Xavier Sierra -pàgines que recomanem a qui li agradi conèixer l'art i la seva relació amb la Medicina- ens ha donat a conèixer una altra caricatura d'un dels creadors de la Dermatologia catalana i primer catedràtic de l'especialitat de la primera meitat del segle XX: Jaume Peyrí i Rocamora

Joan Veiret i Amat

La localització d'una fitxa col·legial de voltants del 1927, ens ha permès puntualitzar algunes dades d'aquest metge rural carismàtic de la primera meitat del segle XX, alcalde de la població on exerceix de metge, Sant Feliu Sasserra, a la comarca del Bages. Aquesta actualització ens posa dates correcte tant de l'acabament del batxiller com de les dates d'estada a Sant Feliu de Sasserra i, posteriorment, a Sant Vicenç de Castellet, a més de proporcionar-nos un retrat d'aquesta època inèdit fins ara.

Carles Comamala i López del Pan

Acabem d'incloure bona part dels articles de divulgació sobre la pràctica de l'esport i la importància de l'educació física a diverses edats, a les escoles, a l'entorn laboral, etc. Es tracta de conèixer la Pàgina Mèdica que apareix a El Mundo Deportivo en què Carles Comamala col·labora, com també ho fa Emili Moragas, un pioner de la Medicina de l'Esport.

Felip Solà i Vidal

El genealogista Manuel Mañas Baena ens ha informat la data de naixement exacta d'aquest metge empordanès del segle XIX, nascut a Garriguelles que emigra a l'Argentina i s'esdevé un reconegut innovador de la Psiquiatria i l'introductor de la Hidroteràpia en aquell país. L'accés al registre baptismal de Felip Solà Vidal ens resol aquell dubte i ens aporta dades interessants tant dels seus origens com de la seva descendència. I, en conseqüència, aporta dades a la biografia de l'altre germà metge, també establert a Buenos Aires, Josep Vidal Solà.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.