Actualitzacions

Lluís Claramunt i Furest

El col·laborador de la Galeria de Metges Catalans de Girona, el metge i historiador, Francesc Xavier Carreras de Cabrera, ens ha fet arribar aquesta magnífica fotografia, una de les més antigues en què es veu aquest metge santpolenc, establert a Barcelona i que, des de l'acabament de carrera, es dedica a la Salut Pública treballant al Laboratori de Microbiologia Municipal de Barcelona de finals del segle XIX. A la imatge, durant una de les seves estades a Sant Pol visita un nen afectat d'unes febres tifoides.

Delfí Abella i Gibert

Amb aquest bon psiquiatra i extraordinari docent, activista de la Nova Cançó i quart membre d'Els Setze Jutges, Delfí Abella, hem arribat a la biografia número 1000. Actualitzem el Recull de Premsa amb motiu que presenta, entre altres, la celebració del Col·legi de Metges en haver assolit les primeres mil biografies de la Galeria de Metges Catalans i, mitjançant el Canal YouTube del CoMB, s'ofereixen els vídeos de cadascuna de les ponències íntegrament que van tenir lloc en l'acte de commemoració d'aquesta fita que va tenir lloc el passat dia 11 de novembre del 2019.

Salvador Vaquer i Sadurní

El senyor Josep Haro Haro, que havia estat alcalde de Campdevànol quan es va inaugurar el nou quiròfan de l'Hospital d'aquesta vila, ens ha escrit per esmenar la data del peu de fotografia que és del maig del 1979. Però, no sols hem fet això si no que l'hem convidat a posar noms als assistents a l'acte acompanyant el director mèdic i cirurgià, doctor Salvador Vaquer. El senyor Haro no sols ens ha identificat la majoria de persones que surten a la fotografia sinó que l'ha publicat al Facebook de Campdevànol demanant que l'ajudin a identificar els pocs que continuen essent un interrogant.

Carme Díaz i Pérez

El Col·legi de Metges de Barcelona conjuntament amb el Museu d'Història de la Medicina ha iniciat un projecte de recuperació de les Orles de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Sovint, tot i que en tenim moltes, també ens en falten bastants. D'aquí, que la Galeria de Metges Catalans col·labora en aquesta tasca contactant els familiars dels metges i metgesses llicenciats en aquell any que no disposem de l'Orla i, sovint, recuperem història. El contacte amb la família Vanrell Díaz ens ha aportat aquesta còpia digital de l'Orla dels Cursos del 1918 al 1924 de la Facultat de Medicina de Barcelona, entre les que apareix la doctora Carme Díaz Pérez, una de les primeres metgesses catalanes.

Josep Alsina i Bofill

Un article de Gimbernat, la revista catalana d'història de la Medicina i de la Ciència, reprodueix seixanta-dues caricatures dels metges que assisteixen a la celebració del 25 Aniversari de la promoció mèdica del Curs 1927 de la Universitat de Barcelona. Mostrem els d'aquests set especialistes que són a la Galeria incloent els versos amb clau d'humor que il·lustren la personalitat de cadascun d'aquests personatges:

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.