Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Fill de l’enquadernador Jaume Comet, un taller de gran activitat al carrer Hospital núm. 113 de Barcelona que, cap al 1836, amb el seu amic Smith, organitza una de les primeres sessions d’'Endevinació i Clarividència' que es fan a la ciutat. En aquest entorn, Raimon Cornet estudia la carrera de metge i es llicencia a la Facultat de Medicina de Barcelona a l’edat de vint-i-un anys. Tot seguit, comença exercint en el marc de la Medicina al·lopàtica però, aviat, es decanta per l'Homeopatia arran la curació de la seva esposa per part del metge homeòpata Salvador Badia Andreu.

L’any 1891, Ramon Comet ingressa a l’Acadèmia Homeopàtica de Barcelona, actualment l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona (AMHB), fundada el 18 d'abril de 1890. Vicepresident de la institució des del 1894 al 1896, vicepresidència compartida amb Salvador Badia el 1894 i amb Manuel Cahís el 1896, és elegit president l’any 1902.

El 1910, l’AMHB organitza la commemoració del 'Centenari de l’Organon' i Comet Fargas participa com a membre destacat en els actes dedicats a Hahnemann i la seva obra. Imparteix la conferència La Dinamización. Així mateix, és l’encarregat de fer els discursos inaugurals de l’Acadèmia dissertant sobre La doctrina homeopática ante las ciencias positivas el 1892, Desarrollo de las ciencias médicas y dinamismo el 1907 i Las vacunas, los sueros y la Homeopatía el 1913.

Junt amb J Galar, Raimon Comet és director de la Revista Homeopática el 1903 mentre que, del 1910 al 1915, dirigeix la revista amb R. Moragas. Aquesta revista es funda l’any 1890 i es fusiona el 1913 amb la revista La Homeopatía Práctica, que s’havia fundat el 1908 prenent llavors el nom de Revista de Homeopatía Práctica. És, a més, fundador i director de la Revista de Medicina Pura, que té la redacció i administració al Dispensario Clínico del Dr. Comet Fargas al carrer de Rosselló número 256 de Barcelona, segons consta a la portada del primer número de gener-març del 1904. En un anunci d’aquesta revista es llegeix que el doctor Comet és metge a l’Hospital Homeopàtic del Nen Déu del carrer Claris número 45 de la Ciutat Comtal on, a partir del 1905, es trasllada també la seu editorial de la revista.

El 1882, Raimon Comet i Fargas col·labora al Boletín del Ateneo de Alumnos Internos de la Facultad de Medicina de Barcelona. Un any després, participa en el “Primer Certamen Frenopàtic Espanyol”, organitzat per Giné i Partagàs a la Nova Betlem.

BTG