Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Fill d’un matalasser amb negoci propi, el seu mestre de secundària diu als pares que el noi té capacitat per fer estudis superiors i comença la carrera a la Facultat de Medicina de Barcelona. Per poder ajudar-se en les despeses de manutenció, treballa com a professor ajudant a les Escoles Pies de Barcelona. Es llicencia el 1962 i, aviat, s’orienta cap a la Pediatria. D’estudiant, és alumne intern de la càtedra de Pediatria en la que el Dr. Torres Marty és l’encarregat de curs. Després, fa la residència de Pediatria a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Marc Riera Mimó torna a Igualada i exerceix a l’Hospital d’Igualada des del 1965, primer a Urgències i deu anys després, al Servei de Pediatria com a metge adjunt del Dr. Secanell, metge puericultor i cap del Servei creat el 1958. A partir del 1975 i fins al 2003, Riera és el cap del Servei i es converteix en un impulsor de l’especialitat pediàtrica hospitalària i de l’atenció pediàtrica a tota la comarca. La seva activitat mèdica comporta també l’atenció pediàtrica a l’Ambulatori de la Seguretat Social des del mateix any 1965. Obre, també, una consulta privada al carrer Capellades d´Igualada on continua treballant fins i tot desprès de la jubilació. En aquest consultori, al cap dels anys, el pediatre Riera ha atès milers de nens i nenes igualadins, fet que acredita la seva competència professional i l’estima que li té la població de la capital de l’Anoia.

Home molt actiu i amb una notable facilitat per les relacions humanes, Marc Riera entra en política i és regidor per Convergència i Unió des del 1992 al 2003. Vinculat a diverses organitzacions benèfiques i solidàries com la Creu Roja i el Rotary Club, o esportives com el Igualada Hoquei Club. A més, participa en diferents mitjans de comunicació locals, tant intervenint en tertúlies com assumint la direcció de programes de salut. El doctor Riera Mimó va ser un ciutadà compromès amb la seva ciutat natal, el seu país i la humanitat en el sentit més ampli.

La vocació docent de Marc Riera es fa palesa durant més de 14 anys fent classes a l’Escola d’Infermeria Verge de La Pietat d’Igualada on és professor des del 1966 fins al 1981 quan tanca. Referent per als pediatres de l’Anoia, és l’impulsor i director del Curs de Formació Continuada de Pediatria des del 1987 i fins al 2003, quan es jubila, data en què és nomenat cap emèrit del Servei de Pediatria de l’Hospital d’Igualada.

MBC