Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

És filla d’un manyà de Barcelona, Joan Bobé i Martí que munta un taller de maquinària al seu propi domicili de Manresa, ciutat on la Montserrat hi fa els primers estudis. Acaba el batxillerat a l’Institut de Manresa el juny de 1896 amb la qualificació d’excel·lent i, aquest mateix any, comença Medicina a la Universitat de Barcelona, després d’obtenir l’autorització administrativa per poder estudiar a la Universitat.

Montsserat Bobé es gradua el curs 1903-1904 i és una de les primeres dones que obté el títol de metgessa a Catalunya. Apareix a l'orla de 1904 és de les primeres a qui se li permet incloure el seu retrat a l'orla al costat de la resta dels seus companys de llicenciatura. A la Facultat, el curs del 1903, s'han llicenciat tres dones: Micracle Andreu Boigues, Francesca Fontova i Rosell i Trinitat Sais Plaja i a les tres se'ls hi ha negat aquest dret després d'haver-lo posat a votació de la resta de llicenciats.

A l'expedient acadèmic de Montserrat Bobé, hi consten tres matrícules d'honor i quatre excel·lents. Però, en el grau de llicenciatura, només s'anota la qualificació d’aprovat. Acabats els estudis, Montserrat Bobé es dedica a la Ginecologia i la Pediatria.

Es casa amb el company de carrera, després oftalmòleg, Wenceslau Marín Simon i s’instal·la a Barcelona on obre una consulta al número 26 de la Ronda de Sant Pere, al pis segon segona. A la Guia Mèdica de l’any 1914, hi consta que la doctora Bobé exerceix com a pediatra al número 5 del carrer de la Llibreteria on també hi té la residència el matrimoni. Abans, el 1905, ha ampliat la consulta a Manresa i atén els diumenges al número 37 de la Carretera de Cardona. Més endavant i fins al 1928, es traslladà al número 1 del Passeig on també hi passa visita el seu marit.

El matrimoni Marin Bobé només té un fill, Ramon, que no té vocació mèdica i es decanta per l'art i, concretament, la pintura. Continua, però, la saga mèdica Cecília Marín Gratacós, la neboda del seu marit que descobreix la vocació per l'admiració que sent per una de les primeres metgesses gironines.

MBC