Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Fill de pagès, estudia a l’Escola Pia de Tàrrega. Desprès, a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, on es llicencia el 1954. Ingressa com a metge intern al Servei de Neurocirurgia del Professor Eduard Tolosa Colomer de l'Institut Neurològic Municipal de Barcelona. Complementa la seva formació com a neurocirurgià amb alguns viatges de formació, principalment a França. El 1966, es trasllada a Tarragona, on crea el Servei de Neurocirurgia de l'Hospital de la Creu Roja, el primer en la història de la ciutat.

L'estreta relació amb el Servei de Traumatologia i Ortopèdia del doctor Rafael Orozco i Delclós del mateix hospital, centre de referència quirúrgic d'urgències a la província de Tarragona, permet que siguin els primers cirurgians que apliquen una osteosíntesi cervical anterior amb placa cargolada, una contribució a la cirurgia reconeguda internacionalment i, avui dia, aquesta és una pràctica habitual en tots els serveis de neurocirurgia i traumatologia del món.

El 1975, quan s’ha jubilat el seu mestre, el doctor Tolosa Colomer, guanya la plaça de cap de Servei de Neurocirurgia de l'Institut Neurològic Municipal (INM) de Barcelona, integrat més tard a l’Hospital del Mar. En la seva pràctica mèdica, aplica amb èxit els avenços en les tècniques quirúrgiques de columna vertebral, algunes de les quals ha modificat o hi ha aportat noves solucions, convertint el Servei de Neurocirurgia de l'INM de Barcelona en centre de referència de cirurgia de la columna vertebral. Llovet i Tapies és iniciador de tècniques mínimament invasives com la nucleolisis del disc intervertebral amb quimiopapaina i la nucleotomia percutània manual i automatitzada a les protusions i hèrnies discals, lumbars i cervicals, vigents en la pràctica actual.

Amb ànim innovador crea unitats al servei de neurocirurgia com la de neurocirurgia funcional i del dolor amb el Dr. Vilató. També, inicia col·laboracions amb el Servei de Neuroradiologia de Joan Solé-Llenas per la localització radiològica dels nous abordatges percutanis de la columna vertebral, i amb el Servei de Traumatologia i Ortopèdia de l'Hospital del Mar per constituir una Unitat de Columna Vertebral.

Incrementa la seva popularitat en intervenir d’urgència i amb èxit Boris Yeltsin, expresident de la URSS, quan de visita a Barcelona és operat d’una hèrnia discal lumbar aguda paralitzant

El 1993, deixa la medicina pública i es limita a la privada a la Clínica Teknon de Barcelona amb el mateix encant i eficàcia que ho ha fet durant tota la seva vida i fins a pocs mesos abans de la seva mort, la matinada del 9 de gener del 2004.

Josep Llovet ha presidit la Societat Catalana de Neurocirurgia i ha estat membre numerari de la Sociedad Española de Neurocirugía, membre corresponent de la Société Neuro-chirurgie de langue française i acadèmic corresponent de la Real Academia de Medicina y Cirugía de Galicia.

El seu caràcter afable crea un ambient d'empatia amb els seus col·laboradors i al seu voltant es constitueix una potent escola de neurocirurgians experts com els doctors R. Florensa Brichs, E. Galitó Viñals, Mahn Hassan, S. Colet, M. Fiallos, I. Arbeloa i M.B. Royo Salvador.

MBRS