Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill del metge Cinto Reventós Bordoy, un dels iniciadors de l’especialitat de Tisiologia a Catalunya, home de gran prestigi social, amic dels artistes i intel·lectuals d’inicis del segle XX com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Eugeni d’Ors, Pablo Gargallo o Eugeni d’Ors, entre altres, i col·laborador en l'organització de la incipient Sanitat catalana amb Prat de la Riba.

La infància de Jacint Reventós Conti durant la Guerra Civil és coneguda pel llibre que escriu conjuntament amb el seu cosí Joan Reventós: Dos infants i una guerra. Estudia Medicina a la Universitat de Barcelona on es llicencia el 1955 i decideix especialitzar-se en Cirurgia Toràcica, una especialitat emergent en aquells moments. En conseqüència, es vincula amb els cirurgians que ja exerceixen aquesta disciplina com Tomás Lorenzo de l’Hospital de Sant Pau i Josep Masferrer de la Clínica l’Aliança. A més, Reventós Conti viatja a Lió per a treballar amb el professor Paul Santy de l’Hôpital Edouard Herriot. Després, el 1959, assisteix al Servei de Cirurgia Cardíaca del doctor Walton C. Lillehei de la Universitat de Minneapolis als Estats Units on no sols es forma en Cirurgia Cardíaca i Toràcica sinó que també es vincula al Laboratori de Cirurgia Experimental.

Quan torna a Barcelona, Reventós Conti fa Cirurgia Toràcica al Servei de Soler-Roig de l’Hospital de Sant Pau on coincideix amb els doctors Albertí i Sitges. A principis dels setanta, però, assisteix a un curs d'ESADE sobre Gestió d’Hospitals i descobreix una segona vocació: la de gestor i aquesta nova vocació és tan potent que li fa abandonar la pràctica quirúrgica. A final dels anys setanta, Reventós Conti assumeix la direcció de l’Hospital Prínceps d’Espanya, l'actual Hospital de Bellvitge. Després, a principis dels vuitanta, és responsable d’una àrea d’Atenció Primària de l’ICS i, el 1983, és nomenat director provincial de Sanitat de Barcelona fins que, no gaire més endavant, rep el nomenament de director del Ministeri de Sanitat i Consum per Catalunya.

Posseïdor d’una vocació política clara i militant del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Cinto Reventós Contí té, a més, una notable dedicació literària. És autor de diversos llibres, alguns de memòries i altres sobre la història dels hospitals catalans, una obra que es constitueix en un fons documental d’una extraordinària qualitat i riquesa.

MBC