Recull de premsa

El Col·legi de Metges de Girona publica la incorporació del metge gironí Joan Mas i Casamada

Des de fa un temps, el Col·legi de Metges de Girona informa als seus col·legiats i visitants del seu web que la Galeria de Metges Catalans dedica unes pàgines biogràfiques dels metges gironins més destacats. En aquesta ocasió, amb la col·laboració del Dr. Francesc Xavier Carreras, s'ha pogut publicar la biografia il·lustrada del metge Joan Mas i Casamada, metge de capçalera i alcalde de Palafrugell, a més de diputat en representació del Col·legi de Metges de Girona.


El MUME [Museu Memorial de l'Exili] de La Jonquera es fa ressó de la publicació de la biografia del fisiòleg Santiago Pi i Sunyer

Des de l'1 de març fins al 2 de juliol, el MUME exposa la mostra Vides errants: Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer' i, per aquest motiu, la seva pàgina de facebook ha destacat la incorporació de Santiago Pi i Sunyer, el petit dels tres germans, el metge fisiòleg exiliat primer a Bolívia i, després, a Uruguai.


S’acaba de publicar l’article especial ‘’Inicios de la cirugía pancreàtica oncológica en España. Un tributo a los Pioneros” entre els quals s’hi troben alguns metges que també són a la Galeria

Luis Sabater Ortí, Elena Martín Pérez i Vicens Artigas Raventós

Els autors ens expliquen que la duodenopancreatectomia cefàlica (DCP) és un procés quirúrgic molt complex que, en els seus orígens avançava molt lentament i només es feia als centres més prestigiosos del món. A l’Estat Español, els anys 1950 es caracteritzaven per la manca de mitjans tant tècnics com econòmics. Malgrat tot, a Barcelona, es fan les primeres DCPs a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau on sorgeix l’Escola de Gastroenterologia que lidera aquest procediment de la mà dels mestres Jaume Pi-Figueras, Vicenç Artigas, Pepe Soler-Roig i Antoni Llauradó, formats prèviament als Estats Units.

Cirugía Española, 2017 Article in Press


El Col·legi de Metges de Girona destaca la biografia del ginecòleg Cinto Muñoz Arbat

La recent publicació de l'espai biogràfic dedicat al ginecòleg Cinto Muñoz Arbat dins la Galeria de Metges Catalans, biografiat pel metge i historiador Francesc Xavier Carreras de Cabrera, és notícia de portada del web del Col·legi de Metges de Girona (COMG). ha estat possible gràcies a la dedicació del col·laborador.

L'article destaca que "El web Galeria de Metges Catalans acaba d'incorporar la figura del dctor Cinto Muñoz i Arbat (Sabadell, 1902 - Girona, 1982), el qual va ser una figura senyera de la ginecologia i obstetrícia a Catalunya i promotor de l'Agrupació de Ciències Mèdiques de Girona.

La Comarca d’Olot avança que el doctor Evelí Barnadas s’inclourà a la Galeria de Metges Catalans

L’article informa que el Col·legi de Metges de Barcelona ha decidit incloure l’olotí Evelí Barnadas dins la seva Galeria de Metges Catalans. Aquest espai, inèdit encara, serà possible gràcies a la col·laboració de l’autor de la biografia del doctor Barnadas, l’historiador Joan Barnadas Puigferrer.

Evelí Barnadas Vila (Olot, 1870-Barcelona, 1950), fill de metges, fou una figura destacada en la vida de la ciutat i en fou alcalde en els períodes compresos entre 1914-1915 i 1918-1919. Es diu d'ell que fou un dels pares del catalanisme olotí, influent periodista local, metge innovador, promotor de l'esport, i la gimnàstica en particular, i gran activista social.


 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.