Recull de premsa

La metgessa Cecília Marín, imatge dels 120 Anys del Col·legi Oficial de Metges de Girona (1898-2018)

El Col·legi Oficial de Metges de Girona va néixer per defensar els interessos dels professionals mèdics de les comarques gironines i per contribuir a la millora de la salut comunitària. Ho va fer en forma de sindicat i amb caràcter pioner. El 1894 es va crear el Sindicat de Metges Gironí, el primer organisme professional de caràcter mèdic de l’estat espanyol. (...) Paral·lelament, el col·lectiu de col·legiats ha crescut exponencialment fins als més de 2.800 actuals. També s’ha feminitzat àmpliament. El 1898 no hi havia cap dona col·legiada (la primera va ser la Dra. Cecília Marín i Gratacós l’any 1929), mentre que, avui, les metgesses gironines representen més del 50% del col·lectiu.

RECONEIXEMENT: El Col·legi de Metges incorpora el Dr. Estapé a la seva galeria de doctors il·lustres

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha incorporat a la seva galeria de professionals il·lustres la figura del Dr. Francesc Estapé i Pañellas (1883-1959), reconegut cardiòleg nascut a Cubelles i que disposa també d’un carrer amb el seu nom a la vila. ... L’Any 1951, el Dr. Estapé va ser objecte d’un sentit homenatge per part de la seva vila nadiua, que el va nomenar Fill Predilecte i li va dedicar un dels seus carrers. A la seva casa de Cubelles, el doctor Estapé hi fundà una institució social, la Fundació Estapé, que llegà al seu poble de naixement.

L'Ajuntament de Cubelles informa la incorporació del doctor Estapé, metge i fill prediclecte del poble, a la Galeria de Metges Catalans

L'Ajuntament de Cubelles informa que ''El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB)'' ha incorporat a la seva galeria de professionals il·lustres la figura del Dr. Francesc Estapé i Pañellas (1883-1959), reconegut cardiòleg nascut a Cubelles i que disposa també d’un carrer amb el seu nom a la vila. L’apartat biogràfic ha estat elaborat gràcies a la col·laboració de l’historiador local, Joan Vidal, qui ha compilat ressenyes sobre la seva vida i obra a diverses publicacions com l’Anuari 2006 i el llibre Els anys de la postguerra i l'auge turístic a Cubelles (1939-1966). De la repressió a l'especulació, escrit conjuntament amb Xavier Martínez i aparegut el 2009.

El Col·legi de Metges de Girona publica la incorporació del metge gironí Joan Mas i Casamada

Des de fa un temps, el Col·legi de Metges de Girona informa als seus col·legiats i visitants del seu web que la Galeria de Metges Catalans dedica unes pàgines biogràfiques dels metges gironins més destacats. En aquesta ocasió, amb la col·laboració del Dr. Francesc Xavier Carreras, s'ha pogut publicar la biografia il·lustrada del metge Joan Mas i Casamada, metge de capçalera i alcalde de Palafrugell, a més de diputat en representació del Col·legi de Metges de Girona.


El MUME [Museu Memorial de l'Exili] de La Jonquera es fa ressó de la publicació de la biografia del fisiòleg Santiago Pi i Sunyer

Des de l'1 de març fins al 2 de juliol, el MUME exposa la mostra Vides errants: Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer' i, per aquest motiu, la seva pàgina de facebook ha destacat la incorporació de Santiago Pi i Sunyer, el petit dels tres germans, el metge fisiòleg exiliat primer a Bolívia i, després, a Uruguai.


 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.