Recull de premsa

La Galeria de Metges Catalans, notícia de portada al web del Col·legi de Metges de Girona

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) destaca la Galeria de Metges Catalans com el web que “aspira a modificar el concepte que la fama és efímera i vol facilitar el coneixement de qui eren i què van fer molts metges que van contribuir en vida al progrés del saber mèdic i a la millora de la salut dels seus conciutadans”. El COMG convida a conèixer els gairebé 600 metges catalans il·lustres que la Galeria conté actualment i, especialment, la vuitantena de metges i metgesses de Girona entre els qual hi són, per citar alguns pioners: Antic Roca, un dels metges més antics dels què es té notícia, o Trinitat Sais, una de les primeres metgesses.

MC: Els expresidents del sindicat Hermenegild Puig i Lluís Masferrer entren a la galeria de metges catalans il·lustres

Les figures dels doctors Hermenegild Puig (Albons, 1860 - Barcelona, 1941), un dels fundadors i primer president del Sindicat de Metges de Catalunya (SMC), i Lluís Masferrer (Barcelona, 1948-2004), primer president de l’actual Metges de Catalunya (MC), han ingressat a la “Galeria de Metges Catalans”, el lloc web de biografies mèdiques il·lustrades creat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), amb l’objectiu de donar a conèixer els facultatius que han destacat al llarg de la història i, alhora, retre’ls homenatge.

El psiquiatre Didac Parellada, al Blog de Joan Vendrell

La Galeria de Metges Catalans, es una web de biografías médicas ilustradas, creada por el Col.legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), con la finalidad de dar a conocer a los médicos de ambos sexos que han destacado a lo largo de la historia, al tiempo que con ello se les rinde el merecido homenaje de la profesión.

La biografia de destacats metges relacionats amb Badalona a Internet

El Col·legi de Metges ha creat una nova pàgina web dedicada a la memòria del metges catalans que s'han distingit per la seva activitat professional (http://www.galeriametges.cat). La voluntat d'aquest nou projecte és reivindicar i donar a conèixer el llegat d'aquests científics que en molts casos, segueix sent desconegut pel gran públic.

A la web hi apareixen diversos metges badalonins o relacionats estretament amb la nostra ciutat com és el cas de Ramon Coll i Pujol o Lluís Gubern Salisachs, i en breu s'hi incorporaran altres figures destacades com August Pi Gibert.

Museu de Badalona, agost 2016

AGUSTÍ CODINA PUIGGRÒS - COL.LEGI DE METGES DE BARCELONA GALERIA D'IMATGES

La Societat Catalana de Neurologia informa als seus membres que el ''Col·legi de Metges de Barcelona ha publicat, en el seu espai biogràfic dins la Galeria de Metges Catalans, la biografia del Dr. Agustí Codina Puiggròs, expresident de la SCN''. La imatge que destaquem ha estat cedida per la SCN i il·lustra el moment que el professor Agustí Codina rep el títol de soci d’honor de la Societat Catalana de Neurologia. L’acompanyen, d’esquerra a dreta, els neuròlegs Adrià Arboix, Maria Àngels Font, Oriol de Fàbregues i Francesc Purroy, actual president. Barcelona, 2009 [Arxiu Societat Catalana de Neurologia]

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.