Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Estudia la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona on es llicencia el el 1947. Es trasllada a Puerto Rico per seguir la seva formació de postgrau a l‘Escola de Medicina de la Universitat de San Juan on el professor Enrique Koppisch (1904-1961), gran personalitat mèdica portorriquenya, li desvetlla la vocació per l’Anatomia patològica. El 1962, a la mort de Koppisch, és nomenat professor de Patologia i catedràtic de l’escola de Medicina de la Universitat de San Juan de Puerto Rico. Abans, ha amplia la seva formació amb el professor Thomas M. Peery (1908-1969) a la Universitat de Georgetown a Washington.

Entre 1964 i 1967, les visites de Llorenç Galindo a Barcelona per impartir uns cursos d’Anatomia Patològica que organitza la càtedra del professor Agustí Pedro Pons, causem un gran impacte entre els patòlegs i clínics que hi assisteixen. El 1969, sorgeix la iniciativa de contractar-lo com a professor d’Anatomia Patològica de la Universitat Autònoma de Barcelona fins al 1971, que és nomenat director del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital de Sant Pau. Aquí, desplega una gran activitat docent i de recerca. Les seves contribucions a l’especialitat són múltiples, sobretot, en patologia de l'autòpsia i en la patologia geogràfica del càncer.

Nomenat president de la Divisió Espanyola de l’Acadèmia Internacional de Patologia, Galindo té un paper determinant en la modernització de l’especialitat a Espanya, organitzant cursos i seminaris, en els que hi participen els patòlegs més destacats del món i assisteixen patòlegs de tots els hospitals espanyols. El 1980, es doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la tesi Autopsia: pasado, presente y futuro. L’any 1983, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya l’elegeix acadèmic numerari i ingressa amb el discurs titulat Tributo a nuestro pasado, mención del presente e ilusión del futuro.

El 1984, per raons familiars, Galindo Merino torna a Puerto Rico on, novament, el contracten com a professor d’Anatomia Patològica de l’Escola de Medicina de San Juan. Dos anys desprès, coincidint amb la aparició de la malaltia que ja no el deixaria fins la seva mort, retorna a Barcelona.

El seu fill Lorenzo Galindo, també és metge patòleg i director de la càtedra de Patologia al Lancaster General Health.

MBC