Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill de Jaume i Montserrat, neix a Girona on cursa els primers estudis de batxiller per entrar a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona l’any 1940. Llicenciat en Medicina i Cirurgia el 1947, és metge assistent a l’Hospital Clínic durant uns anys fins que, un cop doctorat l’any 1950, estableix la seva consulta pediàtrica al carrer de Santa Clara de Girona alhora que passa a formar part dels Facultatius del ’Seguro Obligatòrio de Enfermedad’’ (SOE) com a Puericultor de l’Estat. Des de llavors, manté durant trenta anys una incansable activitat assistencial com a “metge de nens” tan a la Seguretat Social com a la seva concorreguda consulta privada.

Molt preocupat pel manteniment de la seva competència professional, Josep Campistol Vila és un assistent assidu a les reunions de la Societat Catalana de Pediatria i participa a les reunions científiques dels Serveis de Pediatria dels Hospitals de la Santa Creu i Sant Pau, Clínic i Sant Joan de Déu, fet que li permet mantenir una relació periòdica amb els seus companys pediatres a més d’un excel·lent nivell de formació. Gràcies a la relació del Col·legi de Metges de Girona amb la Universitat de Montpeller coneix el professor Roger Jean que el posa en contacte amb la Cínica Pediàtrica d’aquesta Universitat on, mensualment durant més de 40 anys, fa una estada de dos dies habitualment acompanyat dels pediatres de Barcelona, Agustí Pérez Soler i J. Forns.

Interessat per la docència, és nomenat professor associat de Pediatria de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta vida acadèmica s’acompanya de col·laboracions amb altres pediatres gironins per organitzar activitats de formació continuada, cursos, congressos i reunions pediàtriques com el Curset sobre Deficiències Mentals en el Nen que, conjuntament amb Pompeu Pascual Busquets, imparteix a Girona l’any 1978. El desembre de 1979, Josep Capdevila participa amb la ponència Creixement i Desenvolupament del Nen dins del Cicle de Pediatria que té lloc a Girona en el marc de l’Any Internacional del Nen que patrocina l’Ajuntament gironí. Amb els col·legues francesos, promou el III Congrés de la Societat Espanyola de Medicina de l’Adolescent així com la III Reunió de la Societat Europea d’Investigació en Pediatria Ambulatòria, entre molts altres. Campistol és un dels promotors de les trobades de metges gironins amb els de la Catalunya Nord.

A més d’un gran “turista” acadèmic, també, ho és de la cultura. El 1997, atret per les activitats de l’Associació Arqueològica de Girona, funda el seu propi grup de sortides culturals: els Romanins, entitat que obre a la Secció de Metges Jubilats del COMG, col·lectiu mèdic al qual representa com a vocal de la junta col·legial durant més de deu anys.

El 1950, Josep Campistol Vila guanya el Premi “Leonardo Torres Quevedo” que atorga el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) mentre que, els anys 1967 i 1970, obté els premis dels Certàmens Josep Pascual i Prats del COMG. Vocal de la Junta de la Societat Catalana de Pediatria, és membre d’Honor de la Societat Espanyola de Pediatria Extra Hospitalària i d’Atenció Primària. El 2008, és elegit acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i el seu ingrés es fa en un acte celebrat que, per primer, se celebra a Girona amb la presència de Marina Geli, metgessa gironina i consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.

FXCC