Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Nascut a Barcelona l’any 1927, fill de Reynalda Valero i Francisco Campillo estudia a l’Institut Ausiàs March. Es llicencia en medicina i cirurgia a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, l’any 1951. Posteriorment, s’especialitza en neurologia, psiquiatria i neurocirurgia en la mateixa universitat.

Inicia la seva tasca com a neurocirurgià al Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Clínic de Barcelona sota la direcció del Dr. Adolfo Ley Gracia. El 1957 el segueix a la recentment inaugurada Residencia Sanitaria Francisco Franco, avui l’Hospital de la Vall d’Hebron. Finalment, treballa a la clínica central de la Quinta de Salut l’Aliança fins a la seva jubilació. En aquest hospital arriba a ser cap del Departament de Cirurgia i cap del Servei de Neurocirurgia.

Paral·lelament a la seva tasca com a neurocirurgià desenvolupa una especialitat pràcticament desconeguda a tot l’Estat espanyol com és la paleopatologia. A través dels seus treballs científics, llibres, conferències i congressos és reconegut com a veritable iniciador d’aquesta especialitat a Catalunya.

L’any 1971 inaugura el Laboratori de Paleoantropologia i Paleopatologia al Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC Barcelona).

Llegeix la seva tesi doctoral l’any 1974 amb el tema “Paleopatología del cráneo en Cataluña, Valencia y Baleares” publicat a Barcelona l’any 1977, el qual es converteix en un referent pels estudis sobre paleopatologia fins a l’actualitat.

Professor d’Història de la Ciència i Paleoantropologia els anys 1972-1987 i d’Història de la Ciència els anys 1987-1997 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A més, és membre del Jurat dels Premis de la Fundació Uriach 1838 d’Història de la Medicina fins a la seva jubilació.

L’any 1981 inicia a Barcelona els Cursos de Neurocirurgia per a personal d’infermeria per a la formació de la infermeria neuroquirúrgica.

President de la Societat Catalana de Neurocirurgia i membre fundador de l’Associació Catalano - Balear de Paleopatologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMCB) l’any 1999. President de l’IXth European Meeting of the Paleopathology Association celebrat a Barcelona l’any 1992. Soci d’Honor de la Societat Catalana d’Arqueologia i president d’Honor de l’Asociación Española de Paleopatología. El 2003 rep la Pàtera d’Honor del Premi d’Arqueologia Catalana.

JPCa