Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Acaba el batxillerat a la seva ciutat natal l’any 1941 i inicia els estudis a la Facultat de Medicina de la Universitat de Saragossa tot i que s’acaba llicenciant a la Facultat de Valladolid l’any 1947. És el 1951, però, quan Alfredo Muiños ve a Barcelona a fer l’especialització d’Oftalmologia a l’Institut Barraquer on hi exerceix tota la vida i no sols es converteix en un dels oftalmòlegs més prestigiats del país, també, en el metge de confiança dels membres de la família reial espanyola. També d’artistes com Salvador Dalí i Joan Miró, actrius com Lina Morga i Lizza Minnelli, polítics com Dolores Ibarruri -la Passionaria- i Adolfo Suárez. I personalitats com el rei Faisal i l’ayatolà Jomenini, entre molts d’altres d’arreu del món.

Alfredo Muiños Simón, que es forma al costat de l’eminent oftalmòleg Ignasi Barraquer, esdevé un expert de les lesions de la part posterior de l’ull així com del despreniment de retina, àrees de les quals és designat com el responsable de dirigir-les a l’Institut Barraquer i en les què demostra el seu esperit innovador, introduint tant nous procediments diagnòstics com terapèutics.

Acadèmic honorari de la Reial Acadèmia de Medicina de Saragossa i soci de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre 1963 i 1964, Muiños Simon és president de la Societat Catalana d’Oftalmologia i membre de la Junta Rectora de l’ Institut Barraquer.

Casat el 1959 amb Elita Gallart Rubió, tenen set fills dels què només una filla, Eva Muiños Gallart, esdevé oftalmòloga com el pare. Soci del Reial Club Nàutic de Barcelona, Muiños és vicepresident de l'entitat al costat del president Carles Godó. Propietari del vaixell l’Argos amb el que guanya moltes de les regates en les què participa des de l’any 1973 com, més endavant, fa amb l’Analisa, un altre barco clàssic a motor. Anys després, torna a la vela. Home de gran vitalitat, explica que “navegant troba la calma i descansa espiritualment”.

Distingit en diverses ocasions al llarg de la seva vida professional, Alfredo Muiños posseeix la Gran creu d’Alfons X el Savi, la Creu al Mèrit Naval i la Creu de la Guàrdia Civil , entre d’altres. És Oficial de l’ Orde Heràldica de Cristóbal Colón i, l’any 1975, se li lliura la Medalla de Plata de l’Institut Barraquer.

Alfred Muiños Simón assisteix a nombrosos congressos nacionals i internacionals on presenta els seus treballs. És autor de diverses obres, una de les més destacades és Cirugía del vítreo, llibre escrit amb Sergio Bonafonte que es publica el 1982 i arriba a tenir vuit edicions a més de ser traduït a l’anglès.

MBC