Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

De família benestant, segon fill de Carme Casas Güell i del professor auxiliar de Medicina, Manuel Ribas Perdigó, també, president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Joan Ribas Casas, acabat el batxillerat a l’Institut de Barcelona l’any 1910, es llicència en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona l’any 1917 amb un molt bon expedient acadèmic.

El mateix any, Ribas Casas es doctora a la Universitat Central de Madrid amb la tesi Contribución al estudio y tratamiento del glaucoma. Tot seguit, marxa a París on assisteix a diferents Serveis d'Oftalmologia per formar-se i especialitzar-se. Entre d’altres, fa estada a l’Hôtel Dieux, la Fundació Rothschild i l’Hôpital Lariboisière.

De tornada, l’any 1919, guanya el concurs d’oposició per a la plaça de metge pensionat del Servei d'Oftalmologia del Hospital de Santa Creu alhora que esdevé metge supernumerari del Dispensari Oftalmològic Municipal un any abans. Ell 1.924, Joan Ribas Casas es fa càrrec com a cap del Servei d'Oftalmologia dels Dispensaris de l’Ajuntament de Barcelona, càrrec que exerceix fins a la seva mort l’any 1.962, essent el responsable de posar en marxa les revisions oculars a les escoles municipals.

A més, des del 1923, Joan Ribas Casas exerceix l’Oftalmologia privada a la consulta que obre al número onze de la Rambla de Catalunya on, aviat, va tenir una nombrosa clientela tant per la seva habilitat en l’oftalmologia quirúrgica com pel seu bon tracte humà. Home amb una gran capacitat de treball, també, passa consulta al carrer Sant Anastasi 73 de la ciutat de Badalona. Metge de l’Asil Naval Espanyol, és autor de varis articles sense descuidar mai la seva formació professional i assistint a diferents congressos nacionals i internacionals de l’especialitat.

Actualment, amb el nom de Ribas Oftalmòlegs, el centre continua sent atès pel seu fill Joan B. Ribas Montobbio i el seu nét Eduard Ribas Coll, quarta generació de la nissaga mèdica Ribas i tercera dedicada a l’Oftalmologia.

JBRM-ERC