Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill del metge de Tremp, Romà Farré Espuñés i Dolores Sostres, a més de besnet del metge Josep Farré Pont. Els primers estudis i el batxillerat els fa a la seva població. Comença la carrera de medicina a la Universitat de Barcelona i l’acaba a Saragossa, el 1958. Es forma en l’especialitat d’ORL a Barcelona a l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Fa una estada a la Clínica de la Concepció de Madrid en el servei d’Antonio Martín Calderín. El seu aprenentatge en cirurgia de l’oïda és amb el professor Salvà i en foniatria amb el Dr. Jordi Perelló a l’Hospital de Sant Pau.

Inicia la seva carrera com a otorrinolaringòleg a la Mútua Nostra Senyora del Carme de Granollers, on resta com a especialista tota la seva vida professional. També, s’instal·la a Barcelona, on treballa de la seva especialitat a la Maternitat a partir de 1960 i, a l’Hospital del Sagrat Cor, on és el vicedirector del servei del Dr. Ferrando. El 1969 és nomenat cap del Departament d’ORL de la Diputació de Barcelona.

Tingué activitat acadèmica, on publicà el seu primer treball amb Jordi Perelló el 1961. Continua publicant a la revista Anales de Otorrinolaringología Iberoamericanos, la majoria són temes de patologia infantil. A partir de finals de la dècada dels setanta es dedica preferentment a l’estudi de la veu.

En paral·lel a la seva dedicació a l’ORL, a finals dels vuitanta comença molt d’interès per la història de la medicina, amb la seva participació en els congressos d’història de la medicina i en les activitats de la Societat Catalana d’Història de la Medicina. Investiga la vida i obra científica dels metges Ricard Botey com iniciador de la foniatria, dels germans Josep i Joan Coll Bofill i la seva obra otorrinolaringològica i una biografia del professor Jordi Perelló.

Durant la seva jubilació intensifica la publicació d’articles i llibres d’història de la medicina, alguns sobre diferents aspectes de les terres del Pallars, així com conferències sobre temes culturals.

Text basat en el treball de Manuel M. Escudé Aixelà