Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

De família de classe mitjana barcelonina, amb arrels molt catalanes. Va néixer i créixer al barri de Gràcia. El seu pare Rossend Torras tenia una botiga de fotografia. D’ell va heretar la seva gran afició per la fotografia. Va cursar els estudis primaris a l'Escola Pia del carrer Balmes i els estudis secundaris a l’Institut Menéndez i Pelayo.

Comença la carrera de medicina a la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1963 i es llicencia el 1970. Quan arriba al període clínic l’Albert Torras es admès com alumne intern a la càtedra del professor Máximo Soriano i Jiménez, on hi descobreix la figura del Dr. Lluís Revert i Torrellas, professor adjunt de la càtedra, i un home d’una personalitat carismàtica, que l’incorpora al seu nucli de deixebles. Amb ells crea l’any 1972, quan es produeix la transformació del Clínic en un hospital d’especialitats, el servei de Nefrologia de l’Hospital Clínic, un dels primers a Espanya.

Nefrologia i Hepatologia entren a formar part, de les especialitats mèdiques que disposen a l’Hospital Clínic d'un servei propi, a l’igual que les especialitats més clàssiques com Cardiologia, Gastroenterologia o Neurologia.

Albert Torras obté el doctorat per la Universitat de Barcelona el 1977 amb la tesi: Contribución de la inmunofluorescencia al estudio de las nefropatías glomerulares. No deixa mai el servei de Nefrologia, en el qual és metge resident de 1972 a 1974. Passa per diferents càrrecs assistencials fins que és nomenat metge consultor l'any 1998 i Cap de Secció Nefrologia de 1999 a 2011. En aquest temps ha fet una notable tasca de recerca amb un total de 90 articles publicats en revistes d'impacte. Les seves àrees d'interès preferent son l'anatomia patològica del ronyó, la immunofluorescència renal i el trasplantament renal. Un gran nombre dels articles publicats pel Dr. Torras tracten de problemes mèdics que afecten al ronyó en malalties d'altres òrgans, la qual cosa mostra la seva competència com a internista i el seu interès per la repercussió renal d'altres patologies.

L’any 1985 guanya per concurs una plaça de professor titular de medicina de la UB i l'any 2011 obté la habilitació per catedràtic de medicina. Durant tot el període de la seva vinculació universitària, l'Albert Torras ha assumit diverses responsabilitats administratives, como secretari del Departament de Medicina (1987-1988), cap del Departament de Medicina (1988-1994), Cap d'Estudis de Medicina (2003-2008), Vicedegà Acadèmic de Medicina (2008–2015) i Professor emèrit (2015-2018), que exerceix amb dedicació i competència.

La seva preocupació per la docència i el seu prestigi com a ensenyant justifica que el Col·legi de Metges de Barcelona li concedís el 2006 el Premi a l’excel·lència professional en la categoria d’ensenyament.

Quan li arriba l'edat de jubilació, segueix vinculat amb l'Hospital i participa activament en la creació de l’Associació de Metges Jubilats de l’Hospital Clínic, en la qual assumirà la funció de secretari, organitzant les activitats pròpies del càrrec, fent d'enllaç amb la direcció de l'hospital i creant una pàgina web, que ha estat una eina útil de cohesió entre els associats.

Casat amb la infermera M. Pilar Isla ha tingut tres fills, cap dels quals va escollir la carrera del pare. L'Albert ha estat sempre un home entusiasta i ha tingut diverses àrees d'interès, a part de la medicina, especialment el tennis, la fotografia i viatjar.

MBC