Noves incorporacions

Vint-i-quatre metges més, diferents històries d'un mateix segle sense excepció malgrat que algun es forma encara al segle precedent

Conèixer aquests vint-i-quatre personatges de la Medicina catalana ens traslladarà, més enllà de la història de la Medicina i del país, a les dificultats, facilitats, triomfs i fracassos que després es converteixen en èxits destacats i per això són a la Galeria. Alguns són metges d'aquí que triomfen arreu. Altres no es mouen del país però fan la història i l'expliquen. Molts són els mestres de l'especialitat i hi són amb els seus deixebles. Tots han fet avançar la nostra Medicina fins avui.

Publicat el 07 d' abril de 2017.

Publicat el de de .
Marià Serra i Font
[ Canet de Mar, 1863 - 1926 ]

Prohom del Maresme, metge, periodista i activista polític, home clau de l'expansió del catalanisme a la comarca i pare del Canet modern

Publicat el 21 de juny de 2017.
Rafael Pulido i Cuchí
[ Barcelona, 1911 – 2002 ]

Considerat un de los pioners de la cirurgia funcional del càncer de laringe a Espanya

Publicat el 15 de juny de 2017.
Santiago Pi i Sunyer
[ Barcelona, 1893 – 1981 ]

Professor de Fisiologia a les Universitats de Saragossa i Barcelona. Exiliat, a la de Cochabamba i a Montevideo. De tornada, a l'Autònoma de Madrid

Publicat el 02 de juny de 2017.
Joan Olivé i Capdevila
[ Juneda, 1876 – Lleida, 1940 ]

Metge de capçalera, polític catalanista i alcalde de Juneda, condemnat a pena de mort acabada la Guerra Civil

Publicat el 31 de maig de 2017.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Avemaria Vila Coro

Gràcies a la participació de la família Vila-Coro de Madrid, coneixem una mica més la doctora catalana Avemaria Vila Coro, una pionera entre els metges cooperants que marxa el 1944 a la Guinea Espanyola, a l'Àfrica Equatorial. Les fotografies que ens ha cedit el seu nebot JM Vila-Coro Barrachina, la mostren abans de marxar a la colònia espanyola i després ja integrada a la vida de la Missió Catòlica de Nkue-fulan així com en diferents moments del seu entorn familiar quan torna a casa.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.