Noves incorporacions

Vint-i-cinc biografies mèdiques noves, noves i diverses històries de tots els temps, llocs i vocacions a la Galeria de Metges Catalans

Com sempre, una mostra de l'heterogeneïtat dels metges i metgesses catalans al llarg del temps, la geografia, la dedicació mèdica i acadèmica, les vivències i les dificultats que han de superar, sovint les contradiccions i els entrebancs del camí, morts prematures que trunquen carreres brillants o llargues vides que culminen èxits professionals i docents sense parangó.

Publicat el 29 de setembre de 2016.
Josep Fontbona i Ventosa
[ Barcelona, 1877 – 1940 ]

Un excel·lent clínic de la Barcelona de la primera meitat del segle XX, president del Col·legi de Metges de Barcelona

Publicat el 18 de gener de 2017.
Josep Mercadal i Peyrí
[ Barcelona, 1903 - 1976 ]

Un dermatòleg de Barcelona, pioner en Dermatologia Laboral

Publicat el 04 de gener de 2017.
Antoni Valls i Conforto
[ Barcelona , 1904 – 1997 ]

Brillant bacteriòleg dedicat a la recerca, durament castigat acabada la Guerra Civil espanyola

Publicat el 22 de novembre de 2016.
Enric Vidal i Colomer
[ Barcelona, 1901 - 1978 ]

Pioner de l'Endoscòpia Digestiva a Espanya

Publicat el 21 de novembre de 2016.
Albert J Jovell i Fernàndez
[ Barcelona, 1962 – 2013 ]

Científic i humanista, defensor dels drets dels pacients i apóstol d’una medicina més humanitzada

Publicat el 15 de novembre de 2016.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Joaquim Hysern i Molleras

L’aportació del senyor Francisco Vega Amado, descendent del catedràtic i conseller d’Instrucció Pública Joaquim Hysern i Molleras, no sols ens mostra una de les imatges de jove del metge català, també aporta l’esquela que dóna una idea de la importància que adquireix a Madrid durant el segle XIX. A més, ens ha passat documents que demostren que Hysern, tot i el que diuen les seves biografies, no mor sense descendència: un dels seus fills continua la destacada nissaga mèdica banyolina.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.