Noves incorporacions

Vint-i-quatre metges més, diferents històries d'un mateix segle sense excepció malgrat que algun es forma encara al segle precedent

Conèixer aquests vint-i-quatre personatges de la Medicina catalana ens traslladarà, més enllà de la història de la Medicina i del país, a les dificultats, facilitats, triomfs i fracassos que després es converteixen en èxits destacats i per això són a la Galeria. Alguns són metges d'aquí que triomfen arreu. Altres no es mouen del país però fan la història i l'expliquen. Molts són els mestres de l'especialitat i hi són amb els seus deixebles. Tots han fet avançar la nostra Medicina fins avui.

Publicat el 07 d' abril de 2017.
Bartomeu Puig i de Galup
[ Sitges, 1825 - 1884 ]

Metge i taxidermista del segle XIX que forma part de la Comissió Científica del Pacífic (1862-1866)

Publicat el 27 d' abril de 2017.
Pau Cartañà i Castellà
[ Valls, 1899 – Sant Carles de la Ràpita, 1974 ]

Excel·lent microbiòleg, molt actiu en la lluita contra les malalties epidèmiques a Catalunya entre els anys 30 i 40.

Publicat el 24 d' abril de 2017.
Josep Maria Bertomeu i Garriga
[ Pineda de Mar, 1901 - 1980 ]

Un exemple de metge de capçalera tradicional, entregat a la població de Pineda de Mar durant més de 40 anys

Publicat el 24 d' abril de 2017.
Josep Maria Puigdollers i Colàs
[ Tarragona, 1928 – Barcelona, 2006 ]

Internista barceloní de gran prestigi, continuador de l’Escola de Medicina Interna d’Agustí Pedro Pons.

Publicat el 21 d' abril de 2017.
Raimon Comet i Fargas
[ Barcelona, 1855 – 1919 ]

Un dels pares de l'Homeopatia a Catalunya

Publicat el 18 d' abril de 2017.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Joaquim Hysern i Molleras

L’aportació del senyor Francisco Vega Amado, descendent del catedràtic i conseller d’Instrucció Pública Joaquim Hysern i Molleras, no sols ens mostra una de les imatges de jove del metge català, també aporta l’esquela que dóna una idea de la importància que adquireix a Madrid durant el segle XIX. A més, ens ha passat documents que demostren que Hysern, tot i el que diuen les seves biografies, no mor sense descendència: un dels seus fills continua la destacada nissaga mèdica banyolina.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.