Noves incorporacions

Un recull d’Història de la Medicina amb una vintena de metges del segle XX i un parell d'excepcions, com la que ens trasllada en el temps a quatre segles abans

Aquesta vintena de metges catalans continuen mostrant l’excel·lència de bona part dels professionals de la Medicina catalana al llarg de la història, destacant no sols en la pràctica mèdica i en la recerca científica sinó, també, per la seva singularitat de les seves trajectòries personals. Com a exemple: qui no recorda el mític jugador blaugrana, Paulí Alcàntara? Però ... Quants sabíem que era un notable uròleg que avantposava la seva carrera al futbol?

Publicat el 20 de febrer de 2017.
Josep Crous i Illa
[ Barcelona, 1868 - 1954 ]

Director mèdic de diversos balnearis a diferents llocs del país i catedràtic de Medicina a Costa Rica

Publicat el 20 de març de 2017.
Joan Lluch i Caralps
[ Barcelona, 1902 – Granollers, 1990 ]

Cirurgià traumatòleg i professor d’Anatomia de la Facultat de Medicina de Barcelona

Publicat el 20 de març de 2017.
Hermenegild Carrera i Miró
[ Santa Coloma de Queralt, 1863 – Granollers, 1935]

Metge, poeta, novel·lista i autor teatral. Home de la Renaixença i ideòleg del catalanisme de finals del segle XIX

Publicat el 16 de març de 2017.
Tomàs Seix i Miralta
[ Barcelona, 1894 – 1993 ]

Tisiòleg, ajudant i col·laborador del professor Lluís Sayé. Director durant 28 anys del Dispensari Antituberculós de Barcelona

Publicat el 15 de març de 2017.
Josep Sarró i Condeminas
[ Barcelona, 1897- 1957 ]

Dermatòleg introductor del tractament amb ''Neo-salvarsan'' en els malalts de sífilis

Publicat el 14 de març de 2017.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Joaquim Hysern i Molleras

L’aportació del senyor Francisco Vega Amado, descendent del catedràtic i conseller d’Instrucció Pública Joaquim Hysern i Molleras, no sols ens mostra una de les imatges de jove del metge català, també aporta l’esquela que dóna una idea de la importància que adquireix a Madrid durant el segle XIX. A més, ens ha passat documents que demostren que Hysern, tot i el que diuen les seves biografies, no mor sense descendència: un dels seus fills continua la destacada nissaga mèdica banyolina.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.