Miquel dels Sants Font i Martí
[Reus, 1863 - Barcelona, 1929 ]

Metge i periodista reusenc a cavall dels segles XIX i XX, un dels iniciadors del catalanisme polític al Baix Camp

Publicat el 07 de novembre de 2018.
Alberto Martorell i Otzet
[ Madrid, 1916 – Barcelona, 2011 ]

Un cirurgià vascular que és un dels millors porters de la història del Reial Club Deportiu Espanyol i de tot el futbol català

Publicat el 31 d' octubre de 2018.
Francesc Santponç i Roca [o Sanponts o Sampons o Santpons]
[ Barcelona, 1756 - 1821 ]

Metge i inventor, difusor dels avenços científics i tècnics de la Revolució Industrial a Espanya. Iniciador de l'enginyeria mecànica a Catalunya

Publicat el 29 d' octubre de 2018.
Albert Ponjoan i Sabater
[ Calonge, 1891 – Barcelona, 1967 ]

Excel·lent ginecòleg del segon terç del segle XX a Catalunya

Publicat el 23 d' octubre de 2018.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Joaquim Hysern i Molleras

L’aportació del senyor Francisco Vega Amado, descendent del catedràtic i conseller d’Instrucció Pública Joaquim Hysern i Molleras, no sols ens mostra una de les imatges de jove del metge català, també aporta l’esquela que dóna una idea de la importància que adquireix a Madrid durant el segle XIX. A més, ens ha passat documents que demostren que Hysern, tot i el que diuen les seves biografies, no mor sense descendència: un dels seus fills continua la destacada nissaga mèdica banyolina.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.