Noves incorporacions

Una altra vintena més de personalitats mèdiques continuen mostrant l'heterogeneïtat dels metges i metgesses que ingressen a la Galeria

Malgrat tot, només una sola dona forma part d'aquesta diversitat temporal, geogràfica, dedicació professional, personal o política... Destaquem, per això, la doctora Rosa Turu perquè va ser una professional pionera en els anys vint alhora de triar una carrera gairebé reservada als homes durant bona part del segle passat i, també, perquè va haver d'afrontar moltes dificultats i fer importants renúncies alhora de poder exercir-la.

Publicat el 15 d' agost de 2017.

Publicat el de de .
Joaquim Hugas i Vilanova
[ Castelló d’Empúries, 1819 – Girona, 1870 ]

El primer oftalmòleg que s’estableix a la ciutat de Girona a mitjans segle XIX

Publicat el 05 d' octubre de 2017.
Manuel Armangué i Feliu
[ Barcelona, 1901 – Ginebra (Suïssa), 1985 ]

Biòleg format a Barcelona abans de la Guerra Civil, que fa una exitosa carrera a la indústria farmacèutica suïssa

Publicat el 29 de setembre de 2017.
Alfons Gregorich i Servat
[ Barcelona 1916 – 2000 ]

Un cardiòleg preocupat per les qüestions professionals, amb una gran voluntat de servir la col·lectivitat mèdica

Publicat el 28 de setembre de 2017.
Miquel Torner i Soler
[ Barcelona, 1922 -2012 ]

Expert cardiòleg, mestre de la majoria dels cardiòlegs catalans de la segona meitat del segle XX

Publicat el 27 de setembre de 2017.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Avemaria Vila Coro

Gràcies a la participació de la família Vila-Coro de Madrid, coneixem una mica més la doctora catalana Avemaria Vila Coro, una pionera entre els metges cooperants que marxa el 1944 a la Guinea Espanyola, a l'Àfrica Equatorial. Les fotografies que ens ha cedit el seu nebot JM Vila-Coro Barrachina, la mostren abans de marxar a la colònia espanyola i després ja integrada a la vida de la Missió Catòlica de Nkue-fulan així com en diferents moments del seu entorn familiar quan torna a casa.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.