Noves incorporacions

Incorporats a la Galeria una quinzena més de metges, majoritàriament del segle XIX i algun del segle XX, ens apropen sensiblement als diferents avatars històrics que ha viscut el país

Aquest són els metges, que darrerament hem inclòs a la Galeria: Pau Aymerich i Gilabertó, Jacint Bremon i Masgrau, Pere Cort i Martí, Josep Duch i Basil [o Basils], Joaquim Fuster i Pomar, Miquel Gras i Artero, Ignasi de Llorens i Gallard, Joan Marsillach i Parera, Carles Martí i Feced, Lluís Masferrer i Sala, Miquel Pons i Guimerà, Hermenegild Puig i Sais, Xavier Puig i Serra, Casimir Roure i, finalment, Narcís Serrallach i Mauri.

Publicat el 03 de juny de 2016.
Antoni Mir i Casasses
[ Talarn, 1830 - Tarragona, 1888]

Metge, poeta, historiador i arqueòleg, personalitat clau en la conservació del patrimoni històric de Tarragona

Publicat el 22 de juny de 2016.
Josep Maria Cañadell i Carafí
[ Barcelona, 1823 – Pamplona, 2014 ]

Expert mundial en patologia tumoral musculoesquelètica i director del primer servei universitari de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Publicat el 22 de juny de 2016.
Josep Maria Figueras i Anmella ["Pitu Figueras"]
[ Barcelona, 1926 – 2011 ]

Traumatòleg i cirurgià ortopèdic, amb gran dedicació a l’esquí i pioner de la Medicina de l’Esport a Catalunya

Publicat el 21 de juny de 2016.
Joan Costa i Roma
[ Sabadell, 1944 – 1996 ]

Impulsor d’un model de Medicina pública integrada i de qualitat a la totalitat del territori de Catalunya

Publicat el 20 de juny de 2016.
Santiago Montserrat i Esteve
[ Barcelona, 1910 — 1994 ]

Psiquiatre, creador d’una important escola a la Barcelona de la segona meitat el segle XX

Publicat el 16 de juny de 2016.

Actualitzacions

Jaume Guerra i Estapé

Aquesta fotografia que està a punt de complir 100 anys, il·lustra el moment en què el metge Jaume Guerra agraeix el nomenament de fill adoptiu que li fa l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta en un acte de Festa Major en què s'ha descobert una placa d'homenatge i s'ha donat el nom de l'il·lustre estiuejant i benefactor del poble a l'antiga plaça de la Col·lecta. La imatge i informació addicional ha estat cedida per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta.

Actualitzat el 09 de juny de 2016.
Benet Julià i Figueras

El doctor Francesc Xavier Carreras de Cabrera, col·laborador a Girona de la Galeria de Metges Catalans , ens ha fet arribar una fotografia de Benet Julià Figueras durant una Assembla del Col·legi de Metges de Girona de 1994. També, una còpia de l'entrevista que es va publicar al Butlletí de COMG del 1996 i que hem incorporat a l'hemeroteca del Dr. Julià.

Actualitzat el 06 de juny de 2016.
Joan d' Alòs i Serradora

A punt de complir-se el 400 aniversari del naixement d'un dels metges més destacats que ha donat la Medicina catalana, considerat pioner de la Medicina moderna a casa nostra, hem actualitzat el text i els diferents apartats biogràfics alhora que volem destacar l'aportació feta per una descendent de l'insigne personatge català quan descobreix aquestes pàgines, la doctora Maria d’Alós-Moner i Vila.

Actualitzat el 02 de juny de 2016.
Josep Duch i Basil [o Basils]

La col·laboració de l'Ajuntament de Centelles ha permès conèixer la destacada actuació del metge Josep Duch i Basil [o Basils] durant l'epidèmia que patia la comarca d'Osona l'estiu de 1854. A més, la tasca de l'arxivera municipal, Maria Dolors Bernal, ha posat títol i data a l’article ‘’Estudios prácticos sobre el contagio y no contagio del colera morbo’’que Josep Duch publica en una sessió científica a la portada de la revista ‘’El Porvenir Médico’’ del 30 d’abril del 1955.

Actualitzat el 02 de juny de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.