Noves incorporacions

Tres metgesses i dinou metges. La primera odontòloga de Catalunya, tres metges de l’Hospital Clínic, dos metges morts per la Guerra Civil, un obstetra de Vic i dos metges de Lleida i un dels darrers tisiòlegs de Catalunya...

Tres metgesses i dinou metges. La primera odontòloga de Catalunya, tres metges de l’Hospital Clínic, dos metges morts per la Guerra Civil, un obstetra de Vic i dos metges de Lleida, un dels darrers tisiòlegs de Catalunya, un dels millors cirurgians de Barcelona i un metge esportista del FC Barcelona. Un filòsof i pedagog de l’excursionisme cultural, un professor d’Història Natural i un músic de cinema, entre altres.

Publicat el 15 d' octubre de 2020.

Publicat el de de .
Francesc Salamero i Reymundo
[Barcelona, 4/01/1929 – Barcelona, 18/11/2017]

Prestigiós ginecòleg i erudit lingüista, estudiós i defensor de la parla aragonesa

Publicat el 19 d' octubre de 2020.
Manuel Ribas i Mundó
[Salamanca, 13/03/1937- Barcelona, 2010]

Hematòleg destacat i catedràtic que ha deixat petjada en la formació de diverses generacions de metges

Publicat el 13 d' octubre de 2020.
Josep Lluis López i Colomés
[Barcelona, 27/08/1943 - Sant Andreu de Llavaneres, 28/07/2019]

Clínic vocacional, amic de companys i de malalts, excel·lent formador de metges joves i exemple d’una ètica assistencial insubornable

Publicat el 06 d' octubre de 2020.
Josep Maria Barjau i Marti
[Barcelona, 17/12/1894 - 31/12/1938]

Un tisiòleg impulsor de la conversió d’un petit sanatori antituberculós de Santa Coloma de Gramenet al modern Hospital de l’Esperit Sant

Publicat el 01 d' octubre de 2020.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Avemaria Vila Coro

Gràcies a la participació de la família Vila-Coro de Madrid, coneixem una mica més la doctora catalana Avemaria Vila Coro, una pionera entre els metges cooperants que marxa el 1944 a la Guinea Espanyola, a l'Àfrica Equatorial. Les fotografies que ens ha cedit el seu nebot JM Vila-Coro Barrachina, la mostren abans de marxar a la colònia espanyola i després ja integrada a la vida de la Missió Catòlica de Nkue-fulan així com en diferents moments del seu entorn familiar quan torna a casa.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.