Noves incorporacions

Una altra vintena més de personalitats mèdiques continuen mostrant l'heterogeneïtat dels metges i metgesses que ingressen a la Galeria

Malgrat tot, només una sola dona forma part d'aquesta diversitat temporal, geogràfica, dedicació professional, personal o política... Destaquem, per això, la doctora Rosa Turu perquè va ser una professional pionera en els anys vint alhora de triar una carrera gairebé reservada als homes durant bona part del segle passat i, també, perquè va haver d'afrontar moltes dificultats i fer importants renúncies alhora de poder exercir-la.

Publicat el 15 d' agost de 2017.

Publicat el de de .
Joan Mas i Casamada
[ Girona, 1875 –1958 ]

Metge de capçalera entre règims, entregat a la professió i al poble

Publicat el 17 d' agost de 2017.
Antoni Cardoner i Planas
[ Barcelona, 1902 – 1984 ]

Especialista en l'Aparell Digestiu que destaca per ser un dels historiadors de la Medicina catalana més notable del segle XX

Publicat el 17 d' agost de 2017.
Joan Domènech i Mas
[ Reus, 1891 - 1976 ]

Metge i prohom reusenc, ànima del projecte ciutadà i esportiu de Reus convençut de la màxima llatina "mens sana in corpore sano"

Publicat el 16 d' agost de 2017.
Josep Torner i Totosaus
[ Vilafranca del Penedès, 1730? – Barcelona, c. 1827? ]

Cirurgià militar i professor del Reial Col·legi de Cirurgia de Barcelona

Publicat el 17 de juliol de 2017.

Actualitzacions

Domènec Martí i Julià

Sumant-nos a la celebració de l'acte d'homenatge del COMB al Dr. Domènec Martí i Julià (1861-1917), commemorant el centenari de la mort d'aquest notable psiquiatre, impulsor de l'assistència pública dels malalts mentals al costat del president de la Mancomunitat Enric Prat de i del polític i ideòleg catalanista, hem actualitzat l'espai que ja fa temps se li va dedicar dins la Galeria de Metges Catalans amb un recull hemerogràfic i alguna nova imatge.

Actualitzat el 17 de gener de 2017.
Josep Maria Sala i Ginabreda

Millor rectificar tard que no fer-ho mai i així, quasi tres anys després, hem rectificat el segon cognom de l'insigne pediatre català, Josep Maria Sala i Ginabreda, amb a, no Ginebreda com fins ara teníem. La correcció d'aquest error, comunicat pel doctor Pujals, gendre del pediatre Sala Ginabreda, ens ha donat l'oportunitat d'incloure noves fotografies i afegir un recull de premsa perquè inicialment no es disposava. L'apartat inclou alguns errors, l'e, que són de la mateixa publicació.

Actualitzat el 11 de gener de 2017.
Ferran Rosell i Jané

La consulta de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ens ha proporcionat la troballa d’una de les darreres fotografies del doctor Ferran Rosell i Jané, un bon metge de capçalera amb una intensa dedicació a la política en temps de la República que el duu a l’exili fins a morir a Buenos Aires l’any 1955.

Actualitzat el 03 de novembre de 2016.
Joaquim Hysern i Molleras

L’aportació del senyor Francisco Vega Amado, descendent del catedràtic i conseller d’Instrucció Pública Joaquim Hysern i Molleras, no sols ens mostra una de les imatges de jove del metge català, també aporta l’esquela que dóna una idea de la importància que adquireix a Madrid durant el segle XIX. A més, ens ha passat documents que demostren que Hysern, tot i el que diuen les seves biografies, no mor sense descendència: un dels seus fills continua la destacada nissaga mèdica banyolina.

Actualitzat el 13 d' octubre de 2016.

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.