Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill del cirurgià Josep Masferrer Oliveras i germà d'altres cirurgians de reconegut prestigi, Lluís Masferrer estudia la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona, llicenciant-se l’any 1973. Es forma com a cirurgià general a l’Hospital de la Vall d’Hebron fins al desembre del 1977 que passa com a metge adjunt al Servei de Cirurgia de l’Hospital Josep Trueta de Girona on hi està fins al 1987 per tornar a Barcelona cridat a dirigir el Servei de Cirurgia del Consorci de la Creu Roja a l’Hospitalet del Llobregat.

En aquests anys, Lluís Masferrer Sala és professor associat de Cirurgia a la Facultat de Medicina de Barcelona i, des del 2002, és vocal de la Junta de la Societat Catalana de Cirurgia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. És, també, un dels impulsors del denominat Col·lectiu de Caps de Servei de Cirurgia dels Hospitals de Catalunya, el primer fòrum que agrupa serveis de tots els nivells assistencials, des dels de més complexitat als comarcals més petits. El grup elabora el document La Cirurgia en els Hospitals Comarcals de Catalunya: una Reflexió Clínica, que ha estat de molta utilitat a l’Administració per l’organització de la Cirurgia a Catalunya.

Des dels inicis de la seva activitat hospitalària, Masferrer es volca en l’acció sindical, convençut de la necessitat d’esmerçar esforços en la defensa dels drets laborals dels metges que exerceixen al sector públic i, també, per millorar la pràctica de la Medicina. Durant els anys noranta, es l’ànima de la Federació d’Associacions de Metges dels Hospitals de Catalunya (FAMHOC), organització que l’any 2002 s’associa amb el Sindicat de Metges de Catalunya per convergir en una nova organització: Metges de Catalunya, que es converteix en la plataforma sindical hegemònica dels metges catalans i Lluís Masferrer n’és el seu primer president.

Lluís Masferrer renuncia a l’exercici de la medicina privada, es limita a l’activitat hospitalària i a la vida sindical que li ocupen tot el seu temps. Home amable i afectuós, negociador hàbil i rigorós, respectuós amb els seus oponents, va ser l’artífex de l’acord entre l’Administració Sanitària catalana i els Hospitals Concertats per equiparar els drets de tots els professionals de la sanitat catalana. Després de ser reelegit com a president del Sindicat fent tàndem amb Patrício Martínez com a secretari general, Lluís Masferrer mor a conseqüència d’una malaltia irreversible.

MBC