Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Agustí Pedro i Pons estudia la carrera de medicina com alumne lliure a la Universitat de Barcelona. Llicenciat l’any 1919, comença immediatament a preparar les oposicions a la Càtedra de Patologia Mèdica. Als 28 anys d’edat, guanya una de les càtedres de la facultat de Barcelona al mateix temps que passa a dirigir aquest servei a l’Hospital Clínic.

A l’Hospital Clínic crea una Escola de Medicina Interna molt notable de la qual han sortit catedràtics i caps dels departaments de medicina de molts hospitals espanyols. Té la seva màxima projecció amb la publicació del Tratado de Patologia y Clínica Mèdica, sis volums on participen tots els seus col·laboradors. Durant trenta anys, aquesta és obra d’estudi i referència de la matèria.

Ha estat un metge d’una grandíssima capacitat, un clínic extraordinari, conferenciant brillant, virtuós de la docència, motivador de tots els seus deixebles i col·laboradors, divulgador rigorós dels seus coneixements en publicacions, llibres i monografies que han tingut una gran difusió. La magnitud de la seva obra ha estat molt relacionada amb la gran quantitat de deixebles i col·laboradors que té i que converteixen el seu servei en un centre hospitalari de referència. Entre els seus deixebles més destacats, cal destacar Pere Farreras, Círil Rozman, Màrius Foz, Jordi Gras, Manel Ribas Mundó, Soledat Woessner i molts d’altres.

El 1943, juntament amb el catedràtic de psiquiatria, Ramon Sarró Burbano, funda la revista Medicina Clínica. Durant molts anys, presideix l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears i la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona. El maig de 1968, quan es jubila de la càtedra, s'incorpora a l’Hospital de la Vall d’Hebrón com a cap del Departament de Medicina Interna i exerceix el càrrec fins a la seva mort.

CHP