Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

El 1942, després de fer el batxillerat a l’Institut Balmes de Barcelona, Albert Agustí i Vidal comença la carrera de Medicina, llicenciant-se per la Universitat de Barcelona amb premi extraordinari el 1949. Un anys després, ingressa al Sanatori de Nra. Sra. de la Mercè per fer Tisiologia al costat del doctor Gerard Manresa, tot i fent estades al Servei del Prof. Sadoul a Nancy i a l’Hospital Claude Bernard de Paris per ampliar la seva formació. Albert Agustí roman amb el Dr. Manresa fins el 1972 quan se li ofereix dirigir el, recent inaugurat, Servei de Pneumologia a l’Hospital Clínic on hi desenvoluparà una gran labor amb la creació d’un laboratori de proves funcionals que li permet introduir a Espanya procediments com l’espirometria. la gasometria i, també, una Unitat de Cures Intensives de Pneumologia.

El Dr. Albert Agustí té una accentuada vocació docent que es manifesta amb la formació d’un potent grup de colaboradors que es converteix en el Servei de Pneumologia més destacat de l’estat espanyol del seu temps, amb nombroses publicacions de treballs d’investigació pòpia i presència als forums internacionals.

Ha estat un dels fundadors de la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP), de la que n’és president el curs 1973-4, de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Torácica (SEPAR), que presideix els anys 1982-84 i fundador (1987) i president d’honor de la Fundació Catalana de Pneumologia (FUCAP). Professor titular de Medicina, és elegit membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya el mes de febrer del 2001 on ingressa llegint el discurs inaugural De la tisiologia a la pneumologia o de les cavernes al genoma humà; un viatge al·lucinant.

El Dr. Agustí Vidal es caracteritza, a més dels seus valors científics, per ser un home reflexiu, pensador, responsable i creatriu, un home gentil i amable, que facilita l’entesa de la gent i la voluntat de col·laborar en projectes comuns. L’any el 1991, rep la Medalla de Plata de la Universitat de Barcelona i, el 1993, el Premi al Mèrit Pneumològic de la SOCAP.

MBC