Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Galeria de metges

Biografia

Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona l'any 1944. Inicia la seva activitat quirúrgica a l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau de Barcelona on arriba a ocupar el càrrec de cap de cirurgia d'urgències. Interessat per la cirurgia toràcica i pulmonar fa una estada d'un any a Suècia al servei del professor Clarence Crafford, autor de la primera intervenció quirúrgica de coartació de l'aorta al món, a l'Hospital Karolinska d'Estocolm. Allí se sent més atret per la cirurgia cardíaca a al qual dedica tot el seu interès, abandonant la cirurgia pulmonar.

Quan torna a Barcelona, realitza els primers cateterismes cardíacs al Servei de Cardiologia del professor Manuel Viera a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L'any 1953 du a terme la primera intervenció de comissurotomia mitral a l'hospital. Aquest mateix any, practica la primera operació de Blalock-Taussig en una pacient afectada d'una tetralogia de Fallot, així com la primera valvulotomia pulmonar mitjançant la tècnica de Brock.

L'any 1957, juntament amb els doctors Lluís Trias de Bes i Francesc Ballesta Barcons creen el Servei de Cardiologia i Cirurgia Cardíaca a l'Hospital de la Creu Roja de Barcelona, essent el primer centre especialitzat en cirurgia cardíaca de la ciutat.

Per tal d'incrementar els seus coneixements sobre les tècniques més noves en cirurgia cardíaca, realitza diverses estades a Düsseldorf, Alemanya al servei del Dr. E. Derra.

L'any 1962, juntament amb els doctors Pere Joan Miralles Damiens i Heribert Solanes Vilalta, fan la primera cirurgia amb circulació extracorpòria amb la tècnica d'hipotèrmia profunda de Drew.

Al llarg de la seva vida professional, duu a terme una extensa activitat quirúrgica, destacant entre altres, més de 3000 comissurotomies mitrals a cor tancat.

Membre fundador de la Societat Espanyola de Cirurgia Cardiovascular, participa en la primera reunió celebrada a Madrid per la societat el març de 1967.

Gran aficionat a la lectura d'història, els trens elèctrics i l'òpera. El 1946 es casa amb Mercedes Cels Balcells, pare de tres filles i un fill el metge Alberto Castro Cels, també cirurgià cardíac a Barcelona.

Alberto Castro Cels