Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill d’una família pagesa, ja a l'escola del poble demostra una gran capacitat per l'estudi i el seu mestre convenç els pares perquè el deixin fer carrera. Estudia a la Facultat de Medicina de Barcelona i es llicencia el 1970. Cinc anys més tard, s’especialitza en Medicina interna tot i que aviat es polaritza cap el camp de la Hipertensió Arterial. Més tard, pioner en la lluita contra el tabaquisme, posa en marxa diferents campanyes d’abast nacional per lluitar contra aquests dos problemes de salut .

Pardell es diploma en Direcció i Administració Hospitalària (1971) i en Estadística i Epidemiologia (1980).

L’any 1979 el nomenen cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de la Creu Roja d’Hospitalet i l'exerceix fins el 1999 quan passa a ser consultor de l’Hospital.

Però, el camp en que el Dr. Pardell dedica els últims 20 anys de la seva vida és el de la formació professional, l’acreditació de la competència professional i l’adaptació del professionalisme a les circumstancies socials actuals. Projecte les seves idees, primer, des del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i, més tard, des del Consejo General de Colegios de Médicos. El seu objectiu és estimular els metges en el manteniment de la seva competència professional i el seu compromís amb els valors tradicionals de la professió mèdica. Crea i és el director del Sistema Español de Acreditación de la Formación Mèdica Continuada.

Treballador incansable, la seva presència és constant en totes les activitats nacionals i internacionals relacionades amb les seves àrees d’interès. La seva obra escrita és considerable tant en forma d’articles com de llibres sobre la hipertensió, el tabaquisme i, sobretot, el professionalisme.

Mor sobtadament d'un infart que ell mateix es diagnostica tot just quan ha acabat d’escriure el seu llibre El médico del futuro.

MBC