Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Neix el 15 de juny de 1944 a Barcelona. Llicenciat en medicina per la Universitat de Santiago de Compostel·la, també es llicencia com a graduat social a la mateixa universitat. Obté el títol d’especialista en traumatologia i cirurgia ortopèdica a la Universitat de Barcelona, després d’haver-se format als hospitals de la Santa Creu i Sant Pau i a la Vall d’Hebron, on té de mentor el Dr. Jose Luis Bordas Sales des de 1975 fins a 1977. A l’Hospital de Sant Pau assisteix a cursos monogràfics relacionats amb la medicina del treball, tant de caràcter general amb el Dr. Manuel Baselga Monte, com a dermatològic, amb el Dr. Josep M. Moragas Viñas. Els anys 1980 i 1981 fa una estada a l’Hospital de la Pitié-Salpêtrière de París amb el Dr. Pierre Sagnet, per aprendre artroscòpia. A la tornada a Manresa fa les primeres artroscòpies de genoll que es fan a la capital del Bages.

Acumula experiència, hi obté el títol de metge d’empresa per l’Escola de Medicina del Treball de la Universitat de Barcelona, i també la de metge forense i metge de família.

L’any 1975, junt amb els doctors Santiago Roig Codina i Josep M. Lozano Serrano funden una societat que gestiona la traumatologia de la Clínica Sant Josep de Manresa. Un any després, n’és cap de servei fins a l’any 1993. A partir de 1987 és nomenat sotsdirector de la clínica i l’any 1989 director, ocupant el càrrec fins al 2 de novembre de 1993. Aquest mateix any funda l'Institut de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de Manresa, una entitat pionera a Catalunya en les seves especialitats.

L’any 1989 és un dels fundadors de Rotary Club Manresa-Bages i president de l’entitat l’any 1990-1991 i els anys 2004-2005 és governador de Rotary Internacional del districte 2210. Vicepresident de l’ONG Fundació Pax creada el 27 d’abril del 2004 per combatre les mines antipersones i pal·liar el seu efecte. També participa en la campanya humanitària End Polio Now per eradicar la poliomielitis.

En l’àmbit local intervé en multitud d’activitats socials i culturals al Bages: metge voluntari de les peregrinacions de malalts a Lourdes; coordinador assistencial de les festes del correbou a Cardona; membre actiu dels Armats de Manresa i impulsor de les festes de la Llum. Col·laborador amb la delegació bagenca del Col·legi de Metges de Barcelona. Membre honorari de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

Destacat referent en el reconeixement del Premi Simeó Selga i Ubach, que el Club Rotary anualment atorga en el Concert de Reis. El “Protagonistes del Demà Premi Dr. Carles Garriga”, el qual porta el seu nom com a reconeixement d’aquest club a la joventut del Bages.

Garriga Parés ha estat un bon continuador de la nissaga Parés, tots ells metges de projecció i transcendència per a la medicina catalana. Un bon professional de la medicina que va fer ben seu un dels lemes del Rotary Club, l’esperit de servei “donar sense esperar res a canvi”. Mor a Manresa el 15 de març del 2019 a 74 anys.

Xus Perez Alonso / ARV