Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Descendent d’una família d’una llarga tradició militar, el seu avi patern fou Ramon Gómez Pulido, capità general de València, diputat a les corts per Tarragona l’any 1858 i amb qualitat de noble l’any 1871. Els seu pares van ser Serafina Torner Miró i Carles Gómez Alberti, que fou general de brigada i governador de València l’any 1925. Com a hereu d’aquesta nissaga, rebé les condicions d’austeritat i dignitat que confereix l’esperit castrense. Malgrat aquesta herència, Alfred Gómez mai es preocupa de reviure els títols nobiliaris, als quals té dret legítim. Dret que si recupera, anys més tard, el seu fill Alfred Gómez Barceló.

Alfred Gómez es dedica sempre a la seva professió de cirurgià per a la qual sent una autèntica vocació. Estudia a les Facultats de Medicina de Barcelona, Cadis i València, en aquesta última es llicencia l’any 1928. Es forma com a cirurgià, al costat dels doctors Joan Mas Oliver i Sixte Pérez del Castillo.

L’any següent 1929 es casa amb Maria Olga Barceló Fages, amb la qual té dos fills, Alfred i Alicia. Amb la seva experiència com a cirurgià, arriba a Sabadell on exerceix durant més de trenta-cinc anys. Comença la seva activitat al “Casal Mutualista” de Sabadell, format per obrers sabadellencs. La seva tasca també la desenvolupa a la Clínica Nostra Senyora de la Salut, la Clínica Nostra Senyora de Montserrat i la Mútua Sabadellenca.

Durant la guerra, és capità metge del cos de sanitat de l’Exèrcit Republicà. Quan acaba la contesa és detingut i empresonat al Castell de Montjuïc i mesos després va ser alliberat.

És nomenat cap del Servei de Cirurgia de la Clínica de l’Aliança de Sabadell, on forma equip amb els doctors Simeó Simó Vila i Francisco Mena de la Torre com a ajudants, Joan Burget i Emili Bella com a anestesistes, Margarita Pareja com a instrumentista i com a assessor el prestigiós cirurgià Joan Masoliver. Les condicions de treball no són gaire bones, el quiròfan està situat a l’últim pis de l’Aliança i no hi ha ascensor, han de baixar els pacients operats amb llitera per les escales.

Alfred Gómez era una persona d’alta estatura, molt elegant i de caràcter afable. Sempre anava molt ben vestit i es cuidava les mans fent-se la manicura quan anava a afaitar-se. Integrat a Sabadell, va ser també metge del Centre d’Esports Sabadell, era soci del Casino i molt afeccionat als escacs.

Al final de la seva vida va sofrir una terrible malaltia per a un cirurgià el Parkinson. La malaltia el va obligar a deixar el quiròfan i refugiar-se en l’exercici de la medicina general. Va morir el dia 26 de maig de 1966, al seu domicili del carrer Colom, 25 de Sabadell.

MBC