Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill únic de Remei Barbarà Izquierdo i Andreu Garriga Ripoll. Bon estudiant, comença a fer la carrera de medicina en la Universitat de Barcelona, però amb el segon curs acabat, comença la Guerra Civil Espanyola i s’interromp la seva carrera.

Segueix tota la guerra com a tinent metge de vàries companyies. Ja en les acaballes de la guerra passa a França, on és tancat en el Camp de concentració d’Argelers. Després el tornen Espanya i el tenen empresonat a la plaça de braus de Sant Sebastià. D’allà el treu, amb el seu aval, l’amo d’una fàbrica de productes químics de Barcelona, on el seu pare era l’encarregat.

Continua estudiant la carrera a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, entrant a formar part com a intern del Servei de Cirurgia Dr. Jaume Pi Figueras. El 1941 acabada la carrera entra com a cirurgià en aquest servei. Combinant la medicina publica amb la privada en les clíniques en què treballava el seu cap Pi Figueras. Primer a les Corts a la clínica quirúrgica del carrer Masferrer cantonada amb Joan Güell i posteriorment es traslladen a la Clínica Corachan. El Dr. Pere Garriga va ser fidel tota la seva vida i es va convertir en el segon de bord del cap Dr. Jaume Pi Figueras.

Col·labora en els llibres i articles que escriu Jaume Pi Figueras. Participa en els cursos que s’imparteixen. Mai el crida el protagonisme, és sempre un treballador infatigable. Sempre amb els malalts. No hi ha festius. No hi ha vacances, fins molt més endavant. La seva activitat professional va ser ingent. Atén als pobres que no poden pagar, als veïns i als amics, a tothom. Això va fer que no tingués altres activitats, ni polítiques, ni literàries, ni d’altres ciències i que no es dediqués a la vida acadèmica.

Casat amb Maria Pilar Viayna Fabra nascuda en un poblet de la Cerdanya, Montellà del Cadi, d’origen francès. Encara es conserva la masia i una petita finca anomenada Esconsa, els quals són un motiu d’il·lusió per a Pere Garriga. El matrimoni va tenir dos fills: Jordi i Maria Pilar. El fill és també metge i cirurgià i segueix els passos del pare. Ha exercit més de cinquanta anys al Servei de Cirurgia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i més a la Clínica Corachan, on encara i té despatx i visita.

JGV