Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Fill d’un reputat metge otorinolaringòleg, estudia a la Facultat de Medicina de la Universitat de Sevilla on es llicencia el 1956. Seguidament, es trasllada a Madrid per formar-se en Ginecologia i Obstetrícia a la càtedra del professor Botella Llusià, al Servei de qui se li desperta la vocació per l’Anatomia Patològica Ginecològica, induït també per Nogales Ortiz, director del Laboratori d’Anatomia Patològica de la càtedra de Ginecologia de l’Hospital Clínic de Madrid. Així, Márquez Ramírez deixa la pràctica de la Ginecologia per dedicar-se exclusivament a la Patologia Ginecològica.

El mateix any 1956, Márquez Ramírez es trasllada a Barcelona on acaba sent nomenat cap de la Secció d’Anatomia Patològica del Servei de Ginecologia de l’Hospital Clínic que dirigeix el professor González Merlo. En la dècada dels vuitanta, s’integra al servei d’Anatomia Patològica del professor Cardesa. Nomenat cap de la Secció de Patologia Ginecològica, roman al càrrec fins a la seva jubilació.

Márquez Ramírez ha estat professor associat d’Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona i un mestre per als molts patòlegs que s’han format amb ell en aquesta àrea de l’especialitat. És un dels fundadors del Club de Patologia Ginecològica de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica. El juny del 1996, aquest Club ret homenatge al doctor Manuel Márquez.

Autor d’un bon nombre d’articles i capítols de llibre sobre l’Anatomia Patològica Ginecològica, és especialment rellevant el llibre Patologia del endometrio que escriu en col·laboració amb González Merlo.

Premi de la Fundació Dexeus per la seva trajectòria professional el 2007, Manuel Márquez Ramírez tenia altres passions com l’òpera i el futbol. Company d’escola i gran amic del tenor Alfredo Kraus era un assidu a les representacions del Liceu. El futbol era la seva altra passió. Soci del Barça i espectador habitual als partits del Camp Nou, és tanta la seva afició que arriba a induir-la a un dels seus fills i, actualment, és entrenador de futbol professional.

JOM