Recull de premsa

La biografia de destacats metges relacionats amb Badalona a Internet

El Col·legi de Metges ha creat una nova pàgina web dedicada a la memòria del metges catalans que s'han distingit per la seva activitat professional (http://www.galeriametges.cat). La voluntat d'aquest nou projecte és reivindicar i donar a conèixer el llegat d'aquests científics que en molts casos, segueix sent desconegut pel gran públic.

A la web hi apareixen diversos metges badalonins o relacionats estretament amb la nostra ciutat com és el cas de Ramon Coll i Pujol o Lluís Gubern Salisachs, i en breu s'hi incorporaran altres figures destacades com August Pi Gibert.

Museu de Badalona, agost 2016

AGUSTÍ CODINA PUIGGRÒS - COL.LEGI DE METGES DE BARCELONA GALERIA D'IMATGES

La Societat Catalana de Neurologia informa als seus membres que el ''Col·legi de Metges de Barcelona ha publicat, en el seu espai biogràfic dins la Galeria de Metges Catalans, la biografia del Dr. Agustí Codina Puiggròs, expresident de la SCN''. La imatge que destaquem ha estat cedida per la SCN i il·lustra el moment que el professor Agustí Codina rep el títol de soci d’honor de la Societat Catalana de Neurologia. L’acompanyen, d’esquerra a dreta, els neuròlegs Adrià Arboix, Maria Àngels Font, Oriol de Fàbregues i Francesc Purroy, actual president. Barcelona, 2009 [Arxiu Societat Catalana de Neurologia]

El metge Antoni Mir i Cassases a la Galeria de Metges Il·lustres catalans

La Reial Societat Catalana d'Arqueologia de Tarragona destaca que el metge i arqueòleg del segle XIX, Antoni Mir i Cassases, fou el segon president d’aquesta societat del 1866 al 1867 i contribuí decisivament, en unes èpoques difícils, a la preservació del patrimoni arqueològic de Tarragona. Recentment se l’ha incorporat a la Galeria de Metges Il·lustres catalans que promou el Col·legi de Metges de Barcelona.

"El metge Mir" va ser membre de la Comissió Provincial de Monuments de Tarragona amb unes destacades intervencions que van ser essencials en la defensa i conservació del patrimoni històric tarragoní i, concretament, amb accions decisives en el salvament de la Torre de Pilats o les muralles romanes de la ciutat.

Reial Societat Catalana d'Arqueologia de Tarragona, 27/06/2016

La Galeria de Metges Catalans publica la biografia del Dr. Joan Costa Roma

El Dr. Joan Costa va ser un líder de la Medicina Interna desenvolupada als hospitals comarcals, i referent d'un nou model de gestió sanitària pública integrada que implica la coordinació entre l'assistència primària, l'hospitalària i la sociosanitària. La Galeria de Metges Catalans té com a objectiu donar a conèixer els metges i metgesses que han destacat per la seva activitat mèdica, docent, científica, social, cultural o política, i retre'ls l'homenatge de la professió.

Consorci Sanitari de Terrassa, 21 juny 2016

La Galeria de Metges Catalans publica la biografia del Dr. Joan Costa Roma

El doctor Joan Costa Roma, director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) des de l'any 1984 fins el 1996, ha passat a formar part de la Galeria de Metges Catalans, web dedicat a la memòria de metges catalans distingits per una activitat professional destacada.

Alcàntara i Chacón

El Col·legi de Metges de Barcelona ha inclòs el doctor Francesc Dalmau en la Galeria de Metges Catalans. Es tracta d’un espai del web col·legial que vol donar a conèixer les personalitats destacades de la medicina catalana al llarg de la història. El criteri per ser inclòs en aquesta galeria contempla motius mèdics i científics, però també polítics, socials o culturals. El doctor Dalmau, metge de família, alcalde de Palamós, diputat al Parlament i lluitador anti-feixista, rep així un nou reconeixement transcorreguts dotze anys de la seva mort, i després de la recent publicació de la seva biografia. Precisament el seu autor, Francesc Marco Palau, és qui ha facilitat els continguts que ara es poden veure al web del Col·legi de Metges de Barcelona. L'enllaç per accedir al perfil del doctor Francesc Dalmau és www.galeriametges.cat

Ràdio Palamós, 10/03/2016

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.