Recull de premsa

El metge Antoni Mir i Cassases a la Galeria de Metges Il·lustres catalans

La Reial Societat Catalana d'Arqueologia de Tarragona destaca que el metge i arqueòleg del segle XIX, Antoni Mir i Cassases, fou el segon president d’aquesta societat del 1866 al 1867 i contribuí decisivament, en unes èpoques difícils, a la preservació del patrimoni arqueològic de Tarragona. Recentment se l’ha incorporat a la Galeria de Metges Il·lustres catalans que promou el Col·legi de Metges de Barcelona.

"El metge Mir" va ser membre de la Comissió Provincial de Monuments de Tarragona amb unes destacades intervencions que van ser essencials en la defensa i conservació del patrimoni històric tarragoní i, concretament, amb accions decisives en el salvament de la Torre de Pilats o les muralles romanes de la ciutat.

Reial Societat Catalana d'Arqueologia de Tarragona, 27/06/2016

La Galeria de Metges Catalans publica la biografia del Dr. Joan Costa Roma

El Dr. Joan Costa va ser un líder de la Medicina Interna desenvolupada als hospitals comarcals, i referent d'un nou model de gestió sanitària pública integrada que implica la coordinació entre l'assistència primària, l'hospitalària i la sociosanitària. La Galeria de Metges Catalans té com a objectiu donar a conèixer els metges i metgesses que han destacat per la seva activitat mèdica, docent, científica, social, cultural o política, i retre'ls l'homenatge de la professió.

Consorci Sanitari de Terrassa, 21/06/2016

Alcàntara i Chacón

El Col·legi de Metges de Barcelona ha inclòs el doctor Francesc Dalmau en la Galeria de Metges Catalans. Es tracta d’un espai del web col·legial que vol donar a conèixer les personalitats destacades de la medicina catalana al llarg de la història. El criteri per ser inclòs en aquesta galeria contempla motius mèdics i científics, però també polítics, socials o culturals. El doctor Dalmau, metge de família, alcalde de Palamós, diputat al Parlament i lluitador anti-feixista, rep així un nou reconeixement transcorreguts dotze anys de la seva mort, i després de la recent publicació de la seva biografia. Precisament el seu autor, Francesc Marco Palau, és qui ha facilitat els continguts que ara es poden veure al web del Col·legi de Metges de Barcelona. L'enllaç per accedir al perfil del doctor Francesc Dalmau és www.galeriametges.cat

Ràdio Palamós, 10/03/2016

 

Suggeriments i participació

Aquest espai és obert a les aportacions, rectificacions o ampliacions que el lector vulgui fer-nos.
Les propostes de personatges que es puguin incorporar a la Galeria seran benvingudes.