Idioma: Català | Castellano | English | Français traducido por Google translate

Biografia

Estudia el batxillerat a Múrcia i la carrera de Medicina a la Facultat de Barcelona, on es llicència l'any 1966.

Durant els darrers anys de carrera ja s'interessa per l'anestesiologia de la mà del Dr. Miquel Cabutí a l’Hospital Clínic de Barcelona i, amb la seva reorganització, passa a ser metge adjunt del nou servei d'anestèsia.

A la fi dels anys seixanta, s’incorpora al Servei d’Anestesiologia de la Ciutat Sanitària Francisco Franco, actual Hospital de la Vall d'Hebron. Més tard, és nomenat cap de Secció d’Anestesiologia a Traumatologia de la mateixa institució, i, definitivament, orienta la seva activitat cap a l’anestesia loco-regional i al tractament del dolor.

L'any 1979, guanya el concurs a cap del Servei d’Anestesiologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol, on constitueix un potent equip d’anestesiòlegs alhora que contribueix a la docència d'aquesta especialitat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

És president de la Societat Catalana d’Anestesiologia durant els anys 1991 i 1993. També, de la Secció d’Anestesia loco-regional de la Societat Espanyola d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, els anys 1987 i 1988. És un dels precursors de la creació de la Societat Española del Dolor.

La seva major contribució científica és la recuperació de l’anestesia loco-regional, que havia estat abandonada des de feia molts anys. Fernando Vidal n'era un virtuós d'aquesta tècnica i això li permet dedicar-se amb una gran intensitat al tractament del dolor. Amb els doctors Barutell, Gonzalez Duran i Puigdollers, promou la creació de la primera Clínica del Dolor de Catalunya. Era l'any 1974 i després es van anar estenent als altres hospitals de Catalunya.

Mor sobtadament als 55 anys durant un congrés sobre dolor. Malgrat aquesta mort prematura, pel seu talent, simpatia i capacitat docent, Fernando Vidal té una gran influència en els anestesiòlegs espanyols.

MBC